Restaurant- og matfag

Er du interessert i kosthold og ernæring? Liker du å tilberede og servere mat?

Hvorfor velge restaurant- og matfag hos oss?

Butikk og restaurant

Spiskammeret er skolens egen butikk og restaurant.

Butikken ble bygget sommeren 2019 og brukes til internt og eksternt salg av produkter som elevene på skolen produserer.

Restauranten ble pusset opp sommeren 2019. Elever på kokk- og servitør arrangerer åpen restaurant flere ganger i året med ulike temaer. Dette er blitt et svært populært arrangement for eksterne gjester.

Bakeri/konditori

Skolen er utstyrt med eget konditori/bakeri som oppfyller kravene for å kunne gjennomføre det nye Vg2-løpet med baker og konditor.

Vi har et tett samarbeid med det lokale næringslivet. I tillegg til utplassering, reiser vi også på turer.

Utveksling/internasjonalisering

På Vg2 kan du søke om utveksling.

Utveksling

Hvem passer studiet for?

Restaurant- og matfag passer for deg som er praktisk anlagt og liker å jobbe med mat og servering. Du må være kreativ og nøyaktig, og flink til å jobbe både selvstendig og sammen med andre. Du må være serviceinnstilt og kunne takle stress på en god måte. 

Hva lærer du?

  • kost og ernæring
  • bruk og behandling av råstoffer
  • matproduksjon og produksjonsprosesser
  • planlegging og tilberedning av ulike matretter
  • norske og internasjonale mattradisjoner
  • dekking av bord og servering
  • etikk og kunde-/gjestebehandling

Eksempler på hva du kan bli:

  • kokk, institusjonskokk
  • servitør
  • baker, konditor
  • fagarbeider i næringsmiddelindustrien
  • pølsemaker, slakter, kjøttskjærer

Skolens tilbud på Vg2:

Skolens tilbud på Vg3: 

Les mer om restaurant- og matfag på Vil bli.

Slik søker du

Til toppen