Innlandet fylke satser på voksenopplæring

Voksenopplæring er en av vinnerne i fylkesbudsjettet for 2021-2024 etter den politiske  behandlingen. 

Voksenopplæring i Innlandet

Fylkeskommunedirektøren hadde i sitt forslag til fylkesbudsjett foreslått å kutte i driftsrammen til voksenopplæring på 5 millioner kroner første år, 8 millioner kroner i 2022 og deretter 10 millioner kroner årlig.Illustrasjonsbilde voksenopplæring - Klikk for stort bildeIllustrasjonsbilde voksenopplæring Mostphotos
 
Den viktigste satsingen for Arbeiderpartiet og Senterpartiet er å fortsatt ha en desentralisert voksenopplæring i hele Innlandet. Dette er et tilbud vi må bygge opp og ikke bygge ned. Vi må ta inn alle de 14 millionene det er snakk om i 2021 som er kuttet. Her må vi sørge for et fortsatt trykk, sa Anne Marte Kolbjørnshus (Ap) da hun la fram det alternative budsjettforslaget på vegne av Ap og Sp.
 
Etter en lang debatt var det budsjettforslaget til Ap og Sp som ble vedtatt med 36 mot 19 stemmer (to representanter var ikke til stede ved avstemmingen). 
 

Viktig satsing

Vi vet at mange trenger påfyll i løpet av et langt arbeidsliv. Vi vet at mange trenger mer utdanning. Dette er en oppgave vi også vil styrke i årene som kommer, sa Kolbjørnshus.
 
I sitt alternative budsjett har Arbeiderpartiet og Senterpartiet lagt inn 14 millioner kroner i 2021, 17 millioner kroner i 2022 og 19 millioner kroner de to siste årene i perioden.
 
Både Høyre og SV hadde reversering av kuttene til voksenopplæring i sine alternative budsjettforslag, mens Rødt foreslo å redusere kuttene.
Til toppen