Lokale koronatiltak på bussene

Her finner du informasjon om lokale tiltak. Disse varierer ut fra smittesituasjonen.

Innlandstrafikk - Klikk for stort bildeTirsdag 26.01.21 åpnes framdøra igjen på busser som kjøres i Lillehammer-regionen, Valdres, Nord-Gudbrandsdal og Østerdalen.

Vi takker alle reisende for at dere fortsatt viser hensyn og følger helsemyndighetenes råd og anbefalinger, både fra FHI og lokalt for hver kommune. Endringer kan skje fort, så vi oppfordrer deg til å følge med på hvilke tiltak som gjelder der du benytter buss.

Smittenivået i regionen påvirker graden av tiltak. Vi ber alle våre reisende vise hensyn og ta sine forhåndsregler. Vi anbefaler at du bruker munnbind når du ikke kan holde en meter avstand. I henhold til nasjonale råd for smittevern kan du sitte skulder ved skulder i bussen, men unngå ansikt mot ansikt og ståplass.

Stengt framdør

Framdøren er stengt på alle linjer i følgende regioner:

• Gjøvik-regionen
  • Hamar-regionen
  • Kongsvinger-regionen
  • Østerdalen
    • Elverum holdes fortsatt stengt
  • Hadeland og Land (Land åpner 26.01.21)
    • Lokallinjer som kjøres av Trønderbilene, linjenummer  450-491
    • Regionlinjer  som kjøres av Trønderbilene: 112 Brandbu-Harestua, 113 Jevnaker-Hønefoss, 125 Dokka-Gran, 126 Landekspressen

Framdøren er åpen på linjer i:

• Valdres
    • Lokallinjer som kjøres av Trønderbilene
    • Lokallinjer som kjøres av Etnedal Bilruter i kommunene Etnedal og Sør-Aurdal, linje 309-331
  • Midt-Gudbrandsdal
    • Lokallinjer som kjøres av Ringebu Bilruter, linjenummer 240-255 og enkelte avganger på linje 142 Lillehammer-Bismo
  • Nord-Gudbrandsdal
    • Lokallinjer som kjøres av Lesja Bilruter, linje 144 og 235.
  • Lillehammer-regionen
    • Ale linjer som kjøres av Unibuss
    • Dette inkluderer bybusser i Lillehammer B1-B8, regionlinje 140 Lillehammer-Segalstad bru-Svingvoll og 141 Lillehammer-Hafjell-Tretten, skibusser linje 500 Nordseter, 501 Sjusjøen og 502 internbuss i Hafjell, og lokallinjer i 500-serien
  • Nord-Østerdal
    • Lokallinjer som kjøres av Trønderbilene
    • Elverum holdes fortsatt stengt, dette gjelder B61-B63 og lokallinjer i 800-serien.

Kjøp billett på forhånd

Innlandstrafikk oppfordrer alle som kan til å løse billett selv om framdøren er stengt.

Se informasjon om hvordan du kan kjøpe billett her.

Billettering på skoleruter

Reiserådene gjelder også på skolerutene.

• Skoleelever med krav på gratis skoleskyss tar med seg skysskortet som vanlig, men er framdøra stengt oppbevares kortet kun for kontroll.
  • Skoleelever som ikke har krav på gratis skoleskyss, anbefales å gå eller benytte annen transport dersom dette er mulig. De som benytter bussen løser billett som andre ordinære passasjerer, via app, sms, eller Innlandskort med periodebillett som må startes på et salgskontor (der framdøra er stengt).

Reiseråd

Vi oppfordrer også alle til å følge de generelle smitteverntiltakene på bussen etter anbefalinger fra Helsedirektoratet:

Se reiseråd for kollektivtrafikken

Mer informasjon

Ta kontakt med oss på tlf: 02040 eller send oss e-post på post@innlandstrafikk.no

Takk for at du fortsatt viser hensyn!