Nytt brukernavn og passord, og skolefilene dine blir flyttet

Fra skolestart 2021 går skolen over til Innlandet fylkeskommunes brukerflate. Les hva det betyr for deg som elev.

Klikk for stort bilde Mostphotos Innlandet fylkeskommune ble en realitet i januar 2020. Skolene i Oppland og Hedmark har hittil brukt de gamle IKT-løsningene, men fra høsten 2021 går alle skolene over til å bruke Innlandet fylkeskommune sin brukerflate.

Dette får noen konsekvenser for deg som elev, som du får informasjon om her:

Du får nytt brukernavn og ny e-postadresse

Alle elever vil få nytt brukernavn og ny e-postadresse til skolestart i august 2021.

Den gamle e-postadressen din vil slutte å virke. Hvis du bruker denne e-postadressen til abonnementer eller annet, må du endre den der den er i bruk.

Brukernavn

Ditt nye brukernavn blir klart etter 2. august og du kan få tilgang til det ved å logge inn i fylkeskommunens portal for passordhåndtering for elever. Du får den adressen senere.

Ditt nye brukernavn består av tre bokstaver i fornavn + tre bokstaver i etternavn + dd. i fødselsdato
Eksempel: Kari Haugen, født 25. april 2003 vil få brukernavn karhau25

E-postadresse

Din nye e-postadresse blir ditt nye brukernavn (bokstaver og tall) + @innlandetfylke.no
Eksempel: karhau01@innlandetfylke.no

Hva betyr dette for deg rent praktisk når det nye skoleåret begynner igjen?

Logg deg inn med nytt brukernavn på Feide

Alle steder du logger på med Feide i dag, må du logge på med nytt brukernavn. Det gjelder for eksempel M365 og Visma InSchool.

Ny pålogging for å få utskrift

Skriverne på skolene vil ikke virke med eksisterende pålogging. Bruker du et kort for utskrift, for eksempel skysskortet, må kortet kobles til på nytt. Du logger på igjen med ny bruker ved skolestart.

OneDrive kopieres over

Din eksisterende OneDrive blir kopiert over til din OneDrive i Innlandet fylkeskommune, så lenge du skal fortsette som elev. Hvis du slutter som elev, blir alt slettet.

OneNote som er lagret i OneDrive blir flyttet over

OneNote-blokker som er lagret på din OneDrive vil bli flyttet over automatisk. Dersom du har personlige OneNote-blokker som er lagret lokalt på PC, vil de ikke bli berørt.

Skal du hente ut noe fra den gamle løsningen og ta inn i den nye?

Når du har fått det nye brukernavnet ditt, må du ta stilling til om du vil hente ut noe informasjon/dokumenter fra den gamle M365-løsningen og inn i den nye M365-løsningen. Dette gjelder blant annet klassenotatblokker.

Klassenotatblokker

Det du eventuelt ønsker å ha med fra klassenotatblokker, må du kopiere manuelt over i privat OneNote-blokk.

For fag som går videre i neste skoleår, er det veldig viktig at du selv lagrer kopi av alle notater og innhold som du har lagt i klassenotatblokk over i en privat OneNote-blokk, eller til filer på OneDrive.

For å flytte innhold, logg på både i Innlandet og i gammel løsning, Hedmark eller Oppland, og hent opp dine notatblokker. For å kopiere mellom inndelinger, følg denne veiledningen:

Flytte eller kopiere notater mellom notatblokker og inndelinger

Fronter og It’s Learning utgår

Fra skolestart 2021 vil ikke lenger Fronter og It’s Learning være i bruk. Du kan logge på med samme bruker som i dag for å hente ut notater og fagstoff, men ikke lagre eller laste opp nye ting.

Portal for elever, studenter og deltakere

Det vil bli utarbeidet ny portal for elever, studenter og deltakere:

• INNsia – Elever i videregående skole
  • INNsia – Voksne deltakere
  • INNsia – Studenter på fagskolen

Startside i M365 settes ut ifra hvilken skole elevene, studentene og deltakerne tilhører. Voksne deltakere vil få tilgang til å gå inn på INNsia – Elever i videregående skole, mens studenter på fagskolen holdes separat.

På startsiden INNsia finner du lenker til nyttige ressurser, lenker til nedlasting av programvare som fylkeskommunen har lisenser på, og informasjon fra skoleeier.

Hva om du har mistet noen filer?

Du vil ha tilgang til å logge på M365 i Oppland og Hedmark en liten stund etter skolestart. Gå til office.com og logg på med brukernavnet og passordet du hadde i Oppland eller Hedmark.

Hvis du slutter på skolen

Ta vare på filene dine hvis du slutter på skolen. Når du ikke lenger er elev i Innlandet fylkeskommune, så vil alt som er tilknyttet kontoen din bli slettet. Det gjelder informasjon både i M365 og i læringsplattformene, It’s Learning, Canvas og Fronter.

Hvem spør du om hjelp?

Hvis du har spørsmål til noe av det som står her, så ta kontakt med skolens IKT-avdeling.