Sommerskole

Innlandet fylkeskommune arrangerer sommerskole på Lillehammer og Storhamar vgs. 22. juni –3. juli 2020.

Sommerskolen er for deg som mangler bestått karakter.

Hvem kan søke?

• Lærlinger og elever med fullført Vg2 blir prioritert ved inntak til sommerskolen.
  • Ved ledig kapasitet kan vi også ta inn elever fra Vg1 på fag som er avsluttet etter Vg1.

Fag

På Lillehammer videregående skole, avdeling Nord tilbyr vi opplæring og eksamen i alle fellesfagene i yrkesfaglig utdanningsprogram: matematikk, naturfag, samfunnsfag, kroppsøving, norsk og engelsk.

På Storhamar videregående skole tilbyr vi opplæring og eksamen i matematikk og naturfag.

Målet med sommerskolen

Målet er at du skal gjøre det best mulig til eksamen 2.–3. juli 2020!

Erfarne lærere i fellesfagene er ansvarlige for undervisningen.

Hvert år går mange elever ut fra videregående skole med manglende bestått resultat i ett eller flere fellesfag. Bestått resultat i alle fag er en forutsetning for at du får fullført videregående skole med fag-/svennebrev eller studiekompetanse. Hvis du ikke har bestått alle fagene i skole må du avlegge eksamen som privatist for å få fullført.

Vi vet at det kan være krevende å bestå en eksamen som privatist. Sommerskolen har vist seg å være en god arena for målrettet undervisning, veiledning og mestring.

Fag og eksamen Lillehammer

Årstrinn

Matematikk (MAT 1001)

3. juli

Skriftlig

Naturfag (NAT 1001)

Muntlig - praktisk

Samfunnsfag (SAF 1001)

Kroppsøving (KRO 1005)

Muntlig - praktisk

Norsk (NOR 1206)

Norsk (NOR 1219)

Skriftlig i november 2020*

Engelsk (ENG 1103)

Engelsk (ENG 1003)

Skriftlig i november 2020*

* Skriftlig eksamen i norsk og engelsk avholdes i november (nasjonale prøver). Sommerskolen tilbyr 3 dagers repetisjon/eksamensforberedelse i forkant av skriftlig eksamen.

Fag og eksamen Hamar

Årstrinn

Matematikk (MAT 1001)

3. juli

Skriftlig

Naturfag (NAT 1001)

Vg1 Yrkesfag 2.–3. juli Muntlig - praktisk

Forbehold:
Ved få påmeldte kan et kurs bli avlyst. Vi tar også forbehold om endringer knyttet til smittevernsituasjonen i forbindelse med COVID-19/koronaviruset.

Påmeldingsfrist

Det er løpende påmelding frem til klassene er fylt opp – fram til onsdag 17. juni 2020.

Invitasjon til informasjonssamling

Deltakere som får plass på sommerskolen får egen invitasjon til informasjonssamling.

• Sted: Lillehammer videregående skole, avdeling Nord
  • Når: tirsdag 16. juni 2020 kl. 18.00

Her vil deltakerne få møte medelever og lærere.

Sted og dato

• Lillehammer: Lillehammer videregående skole, avdeling Nord
  • Hamar: Storhamar videregående skole

Når

Mandag 22. juni–fredag 3. juli 2020 kl. 09.00–15.00.

Torsdag 2. og fredag 3. juli 2020.

Resultatene kommer med på 1. inntaket for skoleåret 2020/21, med unntak av norsk og engelsk skriftlig. Eksamen i disse fagene er i november/desember 2020, og du får tilbud om eksamensforberedelse før eksamen i både norsk og engelsk skriftlig.

Undervisning

Erfarne lærere i matematikk, naturfag, samfunnsfag, norsk, engelsk og kroppsøving er ansvarlige for undervisningen.

Du kan søke om plass på flere av tilbudene, men kan kun delta på ett fag hvert år.

Bespisning

• Alle får gratis lunsj midt på dagen.
  • Lillehammer: De som overnatter får også frokost og middag.
  • Hamar: Deltakerne får frokost og lunsj på skolen. Frokost kl. 08.30–09.00.

Overnatting

Det er gratis overnatting i nærheten av skolen for deg som har lang reiseavstand.

Busskort

Elever som kan reise med buss får tilbud om gratis busskort.

Sosialt

På Lillehammer vil det bli arrangert ulike sosiale aktiviteter noen av ettermiddagene/kveldene, for eksempel klatring, vannskiaktiviteter, kino og svømming. Gjennomføring avhenger av gjeldende smittevernregler i forbindelse med Covid-19.

Undervisning, overnatting og busskort er gratis for deltakerne.

Spesielt om engelskfaget

Engelsk er et modningsfag, og det settes derfor krav om at deltakere har gjennomført engelsk på grunnskolenivå for å kunne delta på Sommerskolen 2020.

Bruk muligheten til å få bestått i alle fag

Illustrasjonsbilde sommerskole - Klikk for stort bildeIllustrasjonsbilde sommerskole Mostphotos Alle obligatoriske fag (fellesfag og programfag) må være bestått før fag-/svennebrev kan utstedes.

Siste frist for å bestå fagene er 2 år etter avlagt fagprøve, jf. forskrift til opplæringsloven § 3-51.

Lærlinger som ikke har bestått alle fag innen 2-årsfristen, må avlegge ny fag-/svenneprøve for å få utstedt sitt fag-/svennebrev.