Kronprinsen hedret Storhamar videregående skole

Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon overrakte torsdag Dronning Sonjas skolepris til Storhamar videregående skole i Hamar.

Kronprins Haakon, Hjørdis Bjølseth og Ingrid Dyrkorn på scenen med et kunstverk mellom seg.. - Klikk for stort bildeHans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon, rektor på Storhamar videregående skole Hjørdis Bjølseth og elevrådsleder Ingrid Dyrkorn med et kunstverk laget av Dronning Sonja, som er en del av Dronning Sonjas skolepris. I tillegg får skolen 250 000 kroner. Marit Thobiassen Strande

Prisen gis til skoler som utmerker seg i arbeid med likeverd og inkludering.

Dette er første gang Kronprins Haakon deler ut prisen på vegne av sin mor, Dronning Sonja.

– Før jeg skulle hit, spurte jeg henne om hva hun mener er viktig. Hun svarte: entusiastiske skoleledere, entusiastiske elever og at disse jobber sammen, sa kronprinsen. 

«Det gylne vi»

Det var rektor Hjørdis Bjølseth og elevrådsleder Ingrid Dyrkorn som tok imot prisen.

– Jeg føler meg alltid velkommen når jeg kommer på skolen. Jeg føler meg trygg og ivaretatt, og det setter jeg veldig pris på, sa elevrådslederen.

Rektor Bjølseth er ny på skolen og startet 1. august. Hun lovte at det ikke vil bli noen endringer i arbeidet med likeverd og inkludering selv om skolen har fått ny leder, de skal fortsette å jobbe med det Storhamar videregående skole kaller «Det gylne vi».

Hun passet samtidig på å gi ros til Hildegard Johannessen, som var rektor ved skolen tidligere.

Ros fra kunnskapsministeren

Kunnskapsminister Kari Nessa Nordtun var også til stede, og hun sa at dette er den gjeveste prisen i hele Skole-Norge.

– Dere får pris fordi dere tar vare på hverandre og bryr dere om hverandre. Fortsett å bygge et sterkt og inkluderende Storhamar-fellesskap! var oppfordringen til kunnskapsministeren.

Omvisning på skolen

I forkant av prisseremonien fikk Kronprins Haakon en omvisning på skolen. Der fikk han blant annet besøke kjøkkenet på restaurant- og matfag, og han fikk en demonstrasjon av elever på helse- og oppvekstfag. Han var også innom avdelingen for elever med særskilte behov.

– Man får jo et inntrykk av skolen når man går rundt, og jeg synes det virker som at dette er en skole hvor dere elevene trives. Jeg tror jo også det at når man trives på skolen, så lærer man mye mer, sa kronprinsen.

Les mer om prisen og juryens begrunnelse

Se flere bilder på Facebook